Olympische kampioene Sophie Polkamp

Op de Olympische Spelen van 2012 in Londen heeft het Nederlandse Hockeyteam van de dames goud gepakt door in de finale Argentinië met 2-0 te verslaan. Het was een sensationele afsluiting van een prachtig toernooi voor het Nederlands Elftal maar ook voor de Maurits van Nierop Foundation!

Sophie Polkamp, tweevoudig Olympisch kampioene en ambassadrice van de MVNF, heeft voorafgaand aan de Olympische Spelen op ludieke wijze geld binnengehaald voor onze Stichting. Haar oproep was om donateurs, als een soort sport weddenschap, geld te laten inzetten op de mogelijke medaille die ze kon winnen met het Nederlands elftal:

Als ik een medaille win, draag jij het bijbehorende bedrag bij aan de foundation“:

  • gouden medaille = € 50,-
  • zilveren medaille = € 30,-
  • bronzen medaille = € 20,-

Het antwoord op haar oproep was groot en het financiële resultaat door die gouden medaille was grandioos. Wat een geslaagd toernooi. Veel dank aan de Nieuw Zeelandse – en Argentijnse hockeydames voor het verliezen van ons Nederlandse dames in de halve finale en finale!

De MVNF dankt onze ambassadrice Sophie natuurlijk erg voor haar inzet en betrokkenheid tijdens de (inmiddels aangekondigde, helaas) laatste Olympische Spelen uit haar loopbaan.