PIKE-OUT 2014

De PIKE-OUT 2014 werd gehouden op 22 februari en vond plaats op dezelfde wateren als de voorgaande jaren: de prachtige weteringen tussen Oene en Heerde in het westen en de IJssel in het oosten. Deze editie was in vele opzichten een groot succes. Er waren 27 vissers die meededen aan de wedstrijd, het weer was prachtig en er zijn maar liefst 7 snoeken in totaal gevangen.

De winnende snoek van 83 cm werd gevangen in de Evergunne door Christiaan van de Loo, toevalligerwijs ook een bestuurslid van de MVNF. Hij mag de wisseltrofee volgend jaar gaan verdedigen. De kleinste snoek van 48 cm werd uit het water gehaald door Ewoud Roosjen. In kleine paniektoestand omdat hij de haak niet goed uit de bek van de snoek kreeg belde hij zijn vriendin Sophie of ze een tip had hoe te handelen. Zij kon hem er ook niet bij helpen, maar gelukkig kwam een andere visser te hulp zodat de snoek even later ongedeerd teruggezet kon worden. Reden genoeg voor de organisatie om Ewoud de botprijs toe te kennen.

De vissers hebben samen met andere vrienden van de Stichting genoten van de welverdiende aansluitende borrel en heerlijke stamppotten in De Loreley in Epe waar de prijsuitreiking plaatsvond. Voor sommige deelnemers was dit overigens het begin van een lange avond en nacht in de horeca van Epe.

Speciale dank gaat uit naar Heimen en Babs Bouwman omdat ze ook dit jaar weer de stille maar grote kracht zijn geweest achter de lunches en het eten!