MvN PIKE-OUT

Snoeken voor het goede doel op de Vinkeveense Plassen

Zaterdag 26 februari vond op de Vinkeveens Plassen de eerste Maurits van Nierop PIKE-OUT plaats, eensnoekwedstrijd ten bate van de Maurits van Nierop Foundation.

Een mooie groep van 16 heren verzamelde zich de laatste zaterdag van het snoekseizoen in Vinkeveen voor de eerste officiële snoekwedstrijd voor de Maurits van Nierop Foundation. Deze stichting ter nagedachtenis van Maurits van Nierop zamelt geld in ter ondersteuning van sportprojecten en een basisschool in Zuid Afrika. Maurits was zelf ook een fanatiek snoekvisser (zie foto) en dus mocht een heuse snoekwedstrijd niet ontbreken op de agenda van de Foundation.

Ondanks het zeer slechte weer zijn wij die dag met acht bootjes uitgevaren op jacht naar de snoek. Helaas had het slechte weer ook zijn invloed op de vangst en moesten we het uiteindelijk doen met slechts één snoek, zij het een mooi exemplaar van 86 centimeter gevangen door Ruud Patocka. Ruud was daarmee dan ook de eerste winnaar van de PIKE-OUT wisseltrofee! (zie foto) Tevens werd er die avond de Botprijs uitgereikt voor diegene die die dag ‘bot’ had gevangen. Deze Prijs ging glasrijk naar de heren Hoondert en Jonker na het vangen van meerdere knotwilgen en de nodige meters lijn in de schroef van de motor.

De Maurits van Nierop PIKE-OUT zal een terugkerend evenement zijn dat jaarlijks zal worden georganiseerd. De wedstrijd staat open voor iedereen die van snoeken houdt en graag zijn steentje bijdraagt aan een goed doel. Houdt de website in de gaten voor inschrijving voor de volgende editie.

Namens de organisatie,

Champ Bouwman.