Hockey Clinics

Jaarlijks wordt er een hockey clinic georganiseerd voor de (jongste) jeugd.

Een daarvan was op zaterdag 19 juni 2010.

“Na alle voorbereidingen, hadden wij (bestuur en iedereen die heeft mee geholpen) er met z’n allen veel zin in! Alles was tot in de puntjes geregeld en de dag kon beginnen.
Rond 9 uur arriveerden de eerste enthousiaste kinderen op het terrein van Laren. Stralende toetjes, die klaar waren voor de clinic, maar in schril contrast stonden tot de weersvoorspellingen.

Na de zoektocht wie waar moest beginnen en een enorme regenbui, gingen we van start met de verschillende onderdelen.
De materialen van Bovelander&Bovelander waren geweldig! De kinderen konden hun kunsten laten zien met de reuzebal, op de stormloopbaan, het springkasteel en uiteraard met bal en stick. De trainers waren fantastisch, enthousiast en prima met de kinderen! Er stond een enorme berg ervaring op het veld, het totaal aantal gespeelde hockey-interlands moet gigantisch zijn geweest. Uiteindelijk mochten we, na nog twee korte buien, niet klagen over het weer en met broodjes kroket, limonade en ijsjeswerd de clinic feestelijk afgesloten.

In de tussentijd werd begonnen met de veiling, waar de ter beschikking gestelde items na een aarzelend begin goed werden verkochten de opbrengsten ten goede kwamen van de stichting.

Na warming-up en teamfoto’s traden een All Star Team en Belgisch elftal tegen elkaar aan voor een leuke, open hockey-wedstrijd met verscheidene technische hoogstandjes. De teams bleken aan elkaar gewaagd, wat zich vertaalde in een ruststand van 1-1. In de tweede helft wisten de All Stars uiteindelijk toch afstand te nemen van de handige Belgen.

Eindstand: 5-3.

Om 13:30 uur was het tijd om met z’n allen het Nederlands Elftal aan te moedigen tegen de Japanners, ook al haalden ze niet het niveau van de hockey-wedstrijd, twee keer klonk er luid gejuich in het clubhuis, de eerste keer bij de 1-0 van Sneijder en de tweede keer toen met die stand op het bord de scheidsrechter floot voor het eindsignaal.

Na een zeer succesvolle dag voor Stichting, ouders en kinderen konden we moe maar voldaan naar huis.
Wij hebben genoten en vanaf deze plaats aan iedereen die belangeloos heeft meegewerkt om de dag tot een succes te maken: HEEL HARTELIJK DANK!”