Vierdaagse van Nijmegen 2013

Twee gepassioneerde wandelaars en enthousiaste ambassadeurs van de Maurits van Nierop Foundation hebben geld ingezameld voor onze Stichting met behulp van sponsors door de Vierdaagse van Nijmegen 2013 te gaan lopen.

Geerte Vink en Maaike Goudriaan zijn op 16 juli 2013 gestart en hebben 4 dagen achter elkaar 40 km per dag gelopen. Op 19 juli om 16.00 uur hebben ze langs de Via Gladiola de eindstreep gehaald.

Namens de MVNF willen we Geerte en Maaike feliciteren met het behalen van deze mooie prestatie en natuurlijk hartelijk danken voor het prachtige bedrag dat ze d.m.v. sponsors hebben binnen gehaald!

Een impressie van 4 dagen rondjes lopen (Geerte Vink):

Maandag met fietsen achterop de auto naar Nijmegen getogen. Bij de enorm gastvrije Kunnie onze spullen gedropt en ons gemeld bij de inschrijving. Daarna even de stad in om de sfeer te proeven. De volgende ochtend voor de eerste keer vroeg opstaan vinden we niet helemaal een fijn gebeuren maar wanneer je dan eenmaal op de fiets naar de start rijdt word je wel een beetje wakker. Eerst koffie en thee en dan door de start. Dinsdag als eerste gelukkig een “late” start. 6.15 uur en om 6.30 waren we echt over de streep. We troffen Elise bij de Rijkerswoerdsestraat bij Huissen met stoelen,  bouillon en fruit etc. Zijn heeft ons iedere dag halverwege fantastisch verzorgd. De laatste etappe over de Oosterhoutsedijk is een lastig stuk  en het was behoorlijk warm. De Hydrate van Herbalife die ik van Anja Adriaanse had gekregen deed goed. Het weer was heel erg gunstig dit jaar. ’s Ochtends hebben we flink  doorgelopen en ’s middag als het warmer werd, donderdag 32 graden, wat meer gestopt.

Woensdag was een prima dag, door Wichen waar altijd wat oponthoud is, maar dat viel mee deze keer. Donderdag zouden we een vroegte start hebben, 5.15 uur, maar we hadden de wekker niet goed gezet. Gelukkig schrok Maaike wakker om 5.45 en zijn we toch nog om 6.30 door de start gegaan. Dat was een zware dag, de 7 heuvelen en warm! Ik heb wat meer moeite met omhoog lopen dan Maaike maar ook die dag zijn we doorgekomen. Vrijdag was voor Maaike wat lastiger. De intocht is weer een enorme ervaring geweest. Elise had ons onderweg al een gladiool gegeven en Albert van Nierop stond ons met grote bossen gladiolen op te wachten bij Kunnie. Daar was het even lekker bijkomen met een biertje/thee. En dan die laatste 4km door de  feestende massa. Ryanne, die ons gemasseerd heeft iedere avond, hield me tegen en daar kregen we een zonnebloem van, mede namens Maaike Hopman. Voor mij was het helemaal geweldig toen Heleen en Paul een stukje verder ineens opsprongen met een bossen bloemen. Dat doet je als moeder zo veel als je kinderen daar ineens voor je staan tussen al die mensen, overweldigend. Dan langs de tribunes met alle bobo’s en over de streep. Moe, pijn in de voeten, benen en enkels het kruis gehaald en een bier sissend naar binnen laten glijden. Dan in bad en genieten van een super soep bij Kunnie. Wat zijn we trots op dat kruis met kroontje!

Onderweg kom je van alles tegen, grappige opmerkingen van mensen (b.v. langs de kant iemand die bij een opstopping roept “ja, allemaal bij elkaar blijven”), mensen die een soort snelwandel tempo hebben, mensen die totaal scheef lopen, mensen die je even binnenlaten om naar de wc te gaan, mensen waar je grapjes mee maakt of leuke gesprekken mee hebt, militairen van alle naties en de opvallende verschillen daartussen, hele gezinnen die samen lopen, jonge kinderen die ook gewoon 40 km lopen, een vrouw wiens veters in elkaar verstrikt raakte en daardoor plat op de straat ging, vrienden en bekenden waar we een biertje op de wedren mee dronken, veel applaus maar ook dreunende disco’s vanaf de kant, straten waar je moeilijker door komt omdat ze hun eigen feestje aan het vieren zijn, kinderen die dropjes of stukken komkommer of watermeloen staan uit te delen, mensen die een late start hebben en toch gewoon 3 kwartier in de weg gaan staan voor de vroege starters (raar toch), zo veel impressies!